Kettő az egyben akcióthriller Dwayne Johnson új filmje

Egyre több dolog derül ki Dwayne Johnson Felhőkarcoló című akcióthrilleréről. A dörzsöltebb moziba járók már eddig is sejtették, hogy a cselekmény középpontjában egy felhőkarcoló áll, és igazuk volt.

Johnson olyan specialistát játszik, aki nemcsak háborús veterán és az FBI egykori túszmentője, de a felhőkarcolók legtapasztaltabb biztonsági szakértője is. A filmben a világ legmagasabb épületét, a Gyöngy fantázianevű kínai felhőkarcolót bízzák rá, amely kigyullad, s a balesetet hősünk nyakába varrják. Ez még hagyján, de Johnson karakterének családja is a lángoló épületben reked, így egyszerre kell megmentenie szeretteit és kibogoznia a rejtélyes bűnesetet. Együtt vannak tehát a katasztrófafilm és az akcióthriller elemei, mindezt Johnson így pozícionálja Instagram-bejegyzésében: „nem franchise, nem könyvadaptáció vagy létező márka megjelenítése, csak egy őrült kis ötlet, amiből szerintünk lélegzetelállító mozi született”.

A rendező és forgatókönyvíró az a Rawson Marshall Thurner, aki legutóbb a Központi hírszerzés című akcióvígjátékot készítette Johnsonnal, és 217 millió dollárt sikerült vele kaszálni.

Írj véleményt:

A következő HTML tags and attributumokat használhatod: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>