Kicsi élet, boldog élet?

Szatíra egy férfiról, aki rájön arra, hogy az élete sokkal boldogabb lenne, ha lekicsinyítené magát.

Mi történne, ha norvég tudósok új megoldással állnának elő az emberiség egyik legnagyobb problémájára, a túlnépesedésre?
A megoldás a következő: zsugorítsuk az embereket úgy egy arasznyira, és adjunk 200 évet a teljes globális kicsinyítésnek.
Az emberek lassan rájönnek, mennyivel tovább tart a pénzük egy miniatürizált világban. Egy jobb élet ígérete Paul Safranek átlagembert és feleségét, Audreyt is arra készteti, hogy hátrahagyva stresszes omahai életüket, lekicsinyíttessék magukat, és beköltözzenek a kisméretűek közösségébe. Ez a döntésük életre szóló kalandokat indít be…

A film előkészületei már 2009-ben megkezdődtek, de a projekt végül a fiókba került, amikor Alexander Payne rendező inkább az Utódok, majd a Nebraska című filmjeit helyezte előtérbe. A film egyes jeleneteit abban a középiskolában forgatták a nebraskai Omahában, ahol a rendező, Alexander Payne is tanult.
A Kicsinyítés forgatása 2016. április 1-én kezdődött meg Torontóban, Kanadában a York University falai között. A stáb dolgozott Omahán, Los Angelesben és a norvégiai Trollfjordenben is.

Írj véleményt:

A következő HTML tags and attributumokat használhatod: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>