Boldog Halálnapot!

A Bloomhouse produkciós cég a Whiplash, a Széttörve és a Tűnj el! sikere után egy újabb eredeti és izgalmas filmmel lepi meg a mozinézőket, melyben egy egyetemista lány újra és újra átéli azt a napot, melynek végén brutálisan meggyilkolják. Nincs más hátra, mint hogy megpróbálja kideríteni gyilkosa kilétét, ráadásul pont a születésnapján.

A filmet bevallottan az Idétlen időkig és a Sikoly inspirálta. A Boldog halálnapot voltaképpen ennek a két filmnek a sajátos ötvözése. Már 2007-ben bejelentették, de a produkció akkor a fiókban került. A főszerepet eredetileg Megan Fox alakította volna.
A forgatásnak a New Orleans-i Loyola University (Louisiana) adott otthont.


A film a 2017-es év egyik legnagyobb meglepetése volt a mozipénztáraknál. A horror összesen 70 millió dollárt kaszált, miközben a költségvetése mindössze 4,8 millió volt. A filmet alapvetően pozitívan fogadták a kritikusok. A RottenTomatoes kritikaösszesítő portálon jelenleg 69%-on áll (2017. november).

Írj véleményt:

A következő HTML tags and attributumokat használhatod: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>