Klasszikus lesz

A Szárnyas fejvadász 2049 elképesztő várakozás után érkezett meg végre a mozikba, és a nemzetközi kritikai visszhang alapján egyértelműnek tűnik, hogy beváltotta a felfokozott elvárásokat: a Ryan Gosling és Harrison Ford főszereplésével készült, különleges sci-fi/akció valószínűleg igazi klasszikus lesz.

Az USA-ban az első hétvégén 32 millió dollár bevételt gyűjtött, ezen kívül a világ 63 másik országának 15900 mozitermében kezdték vetítetni, és ezeken a helyeken még több mint 50 millió dollár jött össze a mozijegyekből: a film 45 országban rögtön a nézettségi toplista első helyét szerezte meg. A nemzetközi bevétel körülbelül megegyezik a Csillagok között-ével és alaposan ráver a Mad Max – A harag útja című film első heti eredményére. Mindebből hosszú mozis utóélet, és szép anyagi siker következtethető ki.
De ha mindez nem lenne elég, beindultak az Oscar-találgatások is. A Collider például 10 jelölést jósol a filmnek, köztük a legjobb filmnek, legjobb rendezőnek és legjobb Harrison Ford-nak járót is, miközben az eddig már 15 alkalommal jelölt, eddig mindig hoppon maradt operatőr, Roger Deakins díját szinte mindenki biztosra veszi.

IC Press

Írj véleményt:

A következő HTML tags and attributumokat használhatod: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>