Űrvihar: szinte valóság

Sci-fit rendezni nehéz.

Dean Devlin (aki A Függetlenség Napja, a Godzilla vagy a Csillagkapu producereként alaposan kiismerte a megaakció/sci-fi készítés csínját-bínját) nagyon különlegeset akart, amikor kitalálta az Űrvihar  történetét, a természeti katasztrófák elhárítására létrehozott, műholdakból a föld köré szőtt hálót – ami rossz kezekbe kerülve a föld pusztulását is hozhatja. De amikor forgatókönyv-tervével felkereste a NASA szakembereit, csodálkoznia kellett: amit kigondolt, már egyáltalán nem fanatasztikus, sokkal inkább tudományos.

– Kiderült, hogy az ötlet nem is olyan elrugaszkodott, mint hittük – mesélte egy újságírónak az Űrvihar főszereplője, Gerard Butler. – Sőt, a NASA-nál létezik egy nagyon hasonló terv. Talán nem kell hozzá akkora űrközpont, mint a mi filmünkben… Én viszont épp a nagyságát szerettem a látványnak. Még a forgatás végén is folyton eltévedtem a díszletben: vagy két kilométernyi folyosót, zsilipet, átjárót és csatornát építettek, sosem tudtam, éppen honnan hová rohanok.

IC Press

Írj véleményt:

A következő HTML tags and attributumokat használhatod: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>