Dunkirk: nagy győzelem várható

Az első vetítések után a világ kritikusai gyorsan egyetértésre jutottak: Christopher Nolan új rendezése, a Dunkirk (Dunkirk, hazai bemutató: július 20.) az év egyik legjobb, vagy talán egyszerűen az év legjobb filmje, amely egészen biztosan sok-sok kategóriában ott lesz az Oscar-díjért versengők között. A II. világháború egyik legizgalmasabb epizódját elbeszélő, látványos, nagy költségvetésű film a kritikákat összesítő Rotten Tomatoes oldalon 96%-on áll.

A hétvégén eldől, hogy a szakma rajongása milyen közönségsikerre váltható át. Az előzetes mérések alapján, az első hétvégén várható amerikai bevételt 30-40 millió dollárra becsülték. Ehhez az USA 3700 mozijában tartanak premiert, köztük számos speciális, IMAX, 35 mm-es vagy 70 mm-es kópiáról vetítő helyszínen is.
A legújabb hírek szerint, viszont az is lehet, hogy az egyébként tekintélyes számokat tartalmazó előrejelzések alulbecsülték a várható eredményt: a Dunkirk a fiatalabbak (ráadásul a Harry Styles-rajongók) mellett ugyanis moziba csábíthatja azokat az idősebb férfiakat, akik a neten zajló mérésekből kimaradnak. Vagyis ugyanúgy, ahogy a dunkirki csata, a film is tartogathat néhány váratlan fordulatot.

IC Press

Írj véleményt:

A következő HTML tags and attributumokat használhatod: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>