Peter Parker imád Pókember lenni, de egyáltalán nem szeret Peter Parker lenni

A Pókember – Hazatérésben Peter Parker belelendül és igyekszik felzárkózni a Bosszúállók csapatához. A képregények történetének legnépszerűbb figurája végre elfoglalhatja méltó helyét a Marvel-univerzumban. Pókember már felbukkant az Amerika Kapitány: Polgárháborúban 2016 nyarán, a kritikusok és a rajongók is kitörő örömmel fogadták a megjelenését.

„Peternek az volt élete legnagyobb élménye, amikor a Bosszúállókkal küzdhetett a Polgárháborúban, utána viszont úgy érzi, semmi dolga, üresek a napjai – meséli Tom Holland, aki a címszerepet alakítja. – Tony Stark arra a feladatra osztotta be, hogy legyen a környék barátságos Pókembere, vagyis szedje le cicákat a fákról, segítsen át néniket a zebrán és csípjen fülön piti kis tolvajokat. De amikor Pókember végre high tech fegyverzet és felszerelés közelébe kerül, akkor elindul a tanulás útján és fejleszti a képességeit.”

Ha pedig Peter bizonyítani tudja, hogy méltó a Bosszúálló címre, akkor olyan mentort mondhat magáénak, mint senki más. „Tony Stark figyelmét már rég felhívta magára Peter Parker – mondja Robert Downey Jr. – Vele próbálja ki néhány új technikai fejlesztését és rajta tartja a szemét, mert úgy gondolja, egyszer még kiérdemelheti, hogy csatlakozzon a Bosszúállókhoz.”
„15 éve építjük a Marvel-univerzumot, és végre lehetőséget kaptunk rá, hogy Peter Parkernek is helyet adjunk benne – meséli Kevin Feige, producer és a Marvel Studios elnöke. – Így szerepelt már az eredeti képregényekben is. Nem egy különálló szuperhős volt, hanem ugyanabban a világban létezett, mint Tony Stark, Amerika Kapitány és a Bosszúállók.”

„Az Amerika Kapitány: Polgárháborúban már láthattuk az alapokat, Pókember eredettörténetét – jelenti ki Jon Watts rendező. – Ezért nekünk most már nem kellett magyaráznunk, hogy hogyan vehette a fejébe ez a 16 éves srác, hogy ő bizony szuperhős akar lenni. Peter Parker 8 éves volt, amikor látta a tévében Tony Starkot, aki azt mondta: ’én vagyok Vasember’. Úgyhogy ebben a világban igenis léteznek szuperhősök, ez nem kérdés, ennek megmagyarázására nem kellett időt fecsérelnünk, rögtön belevághattunk a sokkal szórakoztatóbb dolgokba.”

„Kevin Feige és én láttuk Jon korábbi munkáját, a Rendőrautó című filmet, amelyet ő írt és rendezett – mondja Amy Pascal producer. – Lenyűgözött minket. Két olyan gyerekből hozott ki hihetetlen színészi alakítást, akiknek semmilyen előképzettségük nem volt. Izgalmat, feszültséget tud teremteni a vásznon és megvan benne az a kivételes képesség, hogy akciókkal meséljen el egy történetet.”
Amikor Wattsot találkozóra hívta Kevin Feige, eszébe sem jutott, hogy esetleg ő rendezheti a Pókember – Hazatérést. „Amikor a Marvel behívott, úgy gondoltam, hogy csak meg akarnak nézni maguknak – emlékszik vissza a rendező. – Beszélgettünk, és egyszer csak szóba hozták Pókembert, és hogy mit is szeretnének belőle kihozni. Végtelenül izgatott lettem, és amikor eljöttem, szinte e föld felett jártam. Pedig akkor még nem is dőlt el semmi! Amikor pedig felhívtak, hogy engem választottak, majd kiugrottam a bőrömből. Mindig is szimpatizáltam Peter Parkerrel, mert ugyanolyan kocka voltam a gimiben, mint ő, amíg meg nem harapja a pók. Imádtam a kémiát, még az ebédemet is a laborban ettem meg, a haverjaimmal is kémiáról és fizikáról beszélgettünk… mi voltunk a legfurább alakok a suliban. Kémiai mérnöknek készültem akkoriban.”

„Peter Parker figurájában az az igazán jó, hogy pontosan olyan vágyai, álmai és problémái vannak, mint bármelyikünknek – mondja Pascal. – Ezért azt reméljük, mindenki azonosulni tud vele.”
„Pókember az Amerika Kapitány: Polgárháború minden idők legklasszabb iskolai szünidejét töltötte – jelenti ki Feige. – Együtt küzdött a szuperhősök rock sztárjaival, de most szépen vissza kell ülnie az iskolapadba. Lássuk be, ez nem lehet könnyű. És szerintem mindannyian éreztük már azt, én legalábbis biztosan, amikor a suliban ülve az járt az eszünkben, hogy vajon odakint nem várnának ránk sokkal nagyobb izgalmak? Peter ráadásul pontosan tudja, hogy micsoda kalandokat tartogat a külvilág, hiszen a részese volt ő is. Úgy érzi, készen áll, és szerintem ez megint olyasmi, amit mindenki, aki volt már 15 éves, ismer. Azt hittük, felnőttek vagyunk és készen állunk olyasmire, aminek még csak a közelében sem voltunk.”
Tom Holland személyében egy olyan színészt választottak a címszerepre az alkotók, aki kellően fiatal, mégis átütően erős karakter. „Csodával ért fel, amikor rátaláltunk Tomra – mondja Feige. – Hitelesen tud 15 évest alakítani és ez erős kontrasztot teremt a többi szuperhősünkkel, akik ugyan nagyon jóvágásúak, de azért a 15-től már messze vannak.”

„Peter Parker imád Pókember lenni, de egyáltalán nem szeret Peter Parker lenni – fejtegeti Jon Watts, a rendező. – Peter Parker jelképezi mindazt, ami szerinte a múlt, vagyis a fura, különc kocka, de most már kinyílt előtte egy új világ és olyan szuperhősökkel lógott együtt, mint Tony Stark meg Amerika Kapitány. Az általa megtett útnak azonban éppen az a lényege, hogy addig nem tudsz igazán Pókemberré válni, amíg nem tisztázod magadban, hogy ki is vagy Peter Parkerként.”

IC Press

Írj véleményt:

A következő HTML tags and attributumokat használhatod: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>