Ismét dübörögnek a Verdák

A Verdák 3-ban Villám McQueen már veteránnak számít, akivel kapcsolatban egyre többször merül fel a kérdés, vajon mikor vonul vissza.

A kép forrása: Pixar Animation Studios, Walt Disney Pictures

Neki is szembe kell néznie a mulandósággal, akárcsak egykori mentorának. Például a feltörekvő versenyautó, Jackson Storm szerint McQueennek már nincs helye a pályán. A piros verda azonban még érzi az erőt magában, és Cruz Ramirezt kéri meg (aki latin nőnek felel meg az emberszabású kocsik világában), hogy készítse fel őt a Florida 500-ra ami egy egész Amerikát átszelő futam, ahol vadonatúj felszerelésű és ifjú versenyautókkal kell összemérnie a tudását.

Érdekességek a filmmel kapcsolatban:

A Verdák trilógia minden része azokban az években jelent meg, amikor A Karib-tenger kalózai franchise egyes epizódjai. A az animációs film Brian Fee rendezői debütálása. Fee korábban asszisztensként dolgozott a franchise első két részén. Ráadásul a Toy Story mellett a Verdák a Pixar második olyan franchise-a, mely trilógiává bővült.

A kép forrása: Pixar Animation Studios, Walt Disney Pictures

Az alkotók a filmben látható verdákból több mint 1500 különböző változatot készítettek. Az animációs szakemberek rengeteg időt fektettek abba, hogy az autók mozgása minél realisztikusabb legyen. Arra is odafigyeltek, hogy bizonyos sebességnél hányat forog a kerék egy másodperc alatt.

Hogy minél jobb legyen a film, az alkotók számos kihalt, elsivatagosodott autóverseny pályát kerestek fel Észak-Karolinába, hogy inspirációt merítsenek.

Írj véleményt:

A következő HTML tags and attributumokat használhatod: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>