“Üdvözlünk az istenek és szörnyek új világában”

Igazi sztárparádé várja A múmia nézőit június 8-tól a moziban! Tom Cruise mellett Russel Crowe, Sofia Boutella, Annabelle Wallis is vállalt szerepet a franchiseban.

Már az 1999-es A múmia főszerepére Tom Cruise volt az esélyes, végül azonban Stephen Sommers rendező Brendan Frasert választotta. Ironikus módon tizennyolc évvel később a franchise rebootjában azonban már Cruise alakítja a főszerepet.

A kép forrása: Universal Pictures

A Russell Crowe által alakított Dr Jekyll ebben a filmben tűnik fel először. A Universal tervei szerint a karakter önálló filmet kap majd a stúdió szörnyfilmes moziverzumában. Érdekesség, hogy Tom Cruise és Russell Crowe első alkalommal dolgozott együtt a film forgatása során.

A kép forrása: Universal Pictures

A film forgatókönyvét az a Christopher McQuarrie írta, aki rendezőként két alkalommal is együtt dolgozott Tom Cruise-zal (Jack Reacher, Mission: Impossible – Titkos nemzet). A Tom Cruise által alakított karakter neve eredetileg Tyler Colt volt, de a nevet végül Nick Mortonra változtatták.

A kép forrása: Universal Pictures

A film rendezői székére Len Wiseman, majd később Andrés Muschietti is leszerződött. Végül mind a ketten otthagyták a produkciót, ezt követően kapta meg a lehetőséget Alex Kurtzman. A rendező, saját elmondása szerint azért szerződtette le Sofia Boutella-t, mivel nagyon meggyőzőnek találta a Kingsman: A titkos szolgálatban nyújtott alakítását. A filmben nem mellesleg alig szólt néhány mondatot.

A kép forrása: Universal Pictures

A film szlogenje, az “Üdvözlünk az istenek és szörnyek új világában” egy idézet az 1935-ös Frankenstein menyasszonya-ból, mely szintén a Universal égisze alatt készült. A stúdió A múmiával akarja feltámasztani a Universal a szörnyfilmes mozis univerzumát.

Írj véleményt:

A következő HTML tags and attributumokat használhatod: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>