A kard legendája újra a moziban!

Csütörtökön érkezik az Arthur király: A kard legendája a mozikba! Guy Ritchie, a legvagányabb angol gengszterfilmek rendezője, aki modernizálta Sherlock Holmes-t és megújította a régimódi kémfilmek műfaját, ismét különleges és emlékezetes figurákkal teli izgalmas, gyors, szellemes filmet készített – ezúttal a legnagyobb angol mítosz alapján. A főszerepben Charlie Hunnam és Jude Law.

Guy Ritchie a jól ismert, lendületes stílusával ezúttal nagyszabású fantasy-akció-kalandfilmet forgatott: ez az Arthur király – A kard legendája. A klasszikus Excalibur-mítosz legújabb feldolgozásában Arthur útját követjük a sötét utcáktól a trónig. A címszerepet Charlie Hunnam alakítja.

Amikor a kisgyermek Arthur apját meggyilkolják, Arthur nagybátyja, Vortigern (Jude Law) magához ragadja a hatalmat. A születési előjogától megfosztott Arthurnak fogalma sincs, ki is ő valójában, a város sötét sikátoraiban telnek a mindennapjai. Amikor azonban kihúzza a kardot a sziklából, a feje tetejére áll az élete, és nincs más út, mint a jogos örökségéért harcba szállni.
A film főbb szereplői: Charlie Hunnam, az Oscar-jelölt Jude Law, Astrid Bergès-Frisbey, az Oscar-jelölt Djimon Hounsou, Aidan Gillen és Eric Bana.

Arthur király legendáját mindenki ismeri – vagy legalábbis mindenki azt hiszi, hogy ismeri. De Guy Ritchie a régi történetet bátor, friss hangvétellel meséli el; filmjében Arthur még nem király, sőt: egy megátalkodott haramia, de eljön a nap, amikor már nem tud kitérni igazi sorsa elől és harcba kell szállnia azzal a birodalommal, amit valójában neki kéne irányítania.

„Szerintem az a legjobb történet, amelyben valaki az általa bejárt út során kénytelen a saját határait feszegetni, és lehetőséget kap rá, hogy felülkerekedjen az alaptermészetén és egy értékesebb életet éljen – mondja Ritchie. – A mi verziónkban Arthurt akkor ismerjük meg, amikor még csak egy kis árva csibész egy bordélyházban, az utcákat rója, verekedni tanul. Aztán mások cselekedetei miatt, amelyeket egyrészt a jó szándék, másrészt a nem annyira jó szándék vezérel, kénytelen szembesülni azzal, hogy ő ennél sokkal többre hivatott.”

„Guy úgy vitte vászonra egy klasszikus hős történetét, hogy azzal a legújabb generáció is teljes mértékben tud azonosulni – jelenti ki Charlie Hunnam, aki a címszerepet alakítja. – Arthur úgy nőtt fel, hogy csak magára számíthatott és csak magáért felelt. A maga kis világán nem is látott túl. Nem úgy tűnik, mintha különösebben nemes lélek lenne, aki egy jó ügyért akar harcolni.”

Írj véleményt:

A következő HTML tags and attributumokat használhatod: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>