Pofoncsata: A múltja csupa rejtély

Ice Cube és Charlie Day a főszereplői annak a komédiának, amelyben két gimnáziumi tanár úgy dönt, hogy férfiasan rendezik egymás között a vitájukat. A filmet Richie Keen rendezte.
Az utolsó tanítási napon a kellemes modorú angoltanár, Andy Campbell (Day) igyekszik túlélni a borzalmasan viselkedő, kitörni készülő diákokat, a teljesen dilettáns iskolatitkárságot, valahogy túltenni magát azon a szomorú tényen, hogy minden bizonnyal kirúgják majd, miközben felesége a második gyermeküket várja.

De megpróbáltatásai ezen a napon nem érnek véget a hétköznapi – vagy inkább a vakáció előtti – átlagos gondokkal, mert Day a sors kifürkészhetetlen akaratából még az iskola legrettegettebb tanárával, a történelmet oktató Ron Stricklanddel (Ice Cube) is összezördül. Utóbbit ugyanis valóban kirúgták, s alig várja, hogy a benne felhalmozódott feszültséget valakin levezethesse. Egy utolsó tanítási óra utáni ökölharcról lenne szó, ami civilizált világunkban elég brutális módja a megkönnyebbülésnek – de úgy néz ki, hogy az iskola többi tanára is izgatottam várja a ritka fizikai összecsapást. Mindenki – kivéve Dayt, aki nincs túlságosan feldobva a tudattól, hogy most majd jól elpáholják, és nyilván beszerez néhány lila foltot a szeme alá, ráadásként még a többi felhalmozódott gondjához.
Bár, az is lehet, hogy mind az ezen a vakáció előtti napon különösen felbolydult iskolának, mind neki éppen egy ilyen sokkra lenne szüksége, hogy szerencsésen túléljék ezt az utolsó, feszültséggel teli 24 órát.

A két főszereplő mellett a filmben feltűnik még Tracy Morgan, Jillian Bell, Dean Norris, Christina Hendricks, Dennis Haysbert, JoAnna Garcia Swisher és Kumail Nanjiani is. Nem beszélve egy csapat fiatal színészről: Charlie és Max Carverről, akik mellett Austin Zajur és Alexa Nisenson is jelentős szerepet kapnak a film elején.
A rendező, Keen természetesen nagy mértékben támaszkodott a két forgatókönyvíró, Van Robichaux és Evan Susser munkájára, valamint az ötletadó Max Greenfieldére is.
Keen alkotótársai közül meg kell még említeni Eric Edwards operatőrt és Chris Cornwell látványtervezőt, nem megfeledkezve Dominic Lewisról, a zseniális zeneszerzőről sem.

Minderről bővebb információk találhatóak angolul a fistfightmovie.net és a mediapass.warnerbros.com honlapokon is.

Írj véleményt:

A következő HTML tags and attributumokat használhatod: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>