A banda újra összeállt

A héten 21 év után újra együtt érkeztek a vörös, – az az stílusosan a narancssárga – szőnyegre a T2 Trainspotting  készítői.

A népszerű első rész régóta várt folytatásának díszbemutatóját a film történetének helyszínén a skót Edinburgban tartották, ahol megjelentek a film szereplői – Ewan McGregor, Jonny Lee Miller, Ewen Bremner, Robert Carlyle és Kelly Macdonald – és készítői Danny Boyle rendező, valamint a Trainspotting könyvek írója Irvine Welsh is.

A stáb 20 évvel ugyan öregebben, de ugyanakkora lelkesedéssel, – ha nem nagyobbal – vett részt a premieren.

A első rész igazi kultfilmmé vált az évek során. A szereplők elmondása szerint a rajongók nem is őket, hanem karaktereiket ismerték fel az utcán. Amikor arról kérdezték Ewan McGregor-t milyen érzés visszatérni ilyen sok idő után Mark Renton szerepébe, csak ennyit felelt: „Ijesztő volt, de Renton tulajdonképpen én magam vagyok.” Nemcsak a Trainspotting karakterek, de a film zenéje is ikonikussá vált az elmúlt két évtizedben.

A rendező pár az első részből már ismert dalt belecsempészett a filmbe, de készültek új számok is. Többek között a skót Young Fathers zenekar írt betétdalt a filmhez. Danny Boyle szerint amennyire az Underworld együttes ’Born Slippy’ című száma tükrözte az első film hangulatát, úgy most a Young Fathers’Only God Knows’ című dala teszi ugyanezt.

Írj véleményt:

A következő HTML tags and attributumokat használhatod: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>