Igazi LEGO Batmobil

A LEGO Batman – A film nemcsak azért különleges, mert őrült humorral és vad vizuális poénokkal adja elő Batman és Joker legdilisebb összecsapását, hanem azért is, mert minden Lego kockákból van benne összerakva.

A szereplők, a városok, a batmobil és a battengeralattjáró sőt, az Arkham elmegyógyintézet is. A fanyalgók erre azt mondhatják, hogy a digitális filmtechnika korában mindezt már nem lehet olyan nagy feladat megépíteni. Hogy megmutassák, mekkora meló ez, és egyben bebizonyítsák, hogy képesek rá, a LEGO Batman alkotói megépítették kis műanyagkockákból a filmbeli Batmobil életnagyságú változatát.


Munkájukat a Chevrolet és néhány detroiti diák segítségével végezték. A batmobil 5 méter hosszú, 2,8 méter széles és kb. 770 kg nehéz lett. A tervezése 222, az összerakása 1883 munkaórát vett igénybe, és összesen 344 187 darab alkatrészből rakták össze. Csak egyvalami nem teljesen legós benne: a hatalmas járgányt egy belső alumínium váz tartja: aki mindezt nem hiszi, az a detroiti autó kiállításon megbizonyosodhat róla.
A LEGO Batmobillal csak egy baj van – nem eladó. Filmbeli változata viszont hamarosan megnézhető…

IC Press

Írj véleményt:

A következő HTML tags and attributumokat használhatod: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>