Az éjszaka törvénye

Az Oscar-díjas Ben Affleck (Az Argo-akció) a rendezője, producere és főszereplője Az éjszaka törvénye című gengszterthrillernek. Dennis Lehane díjnyertes bestselleréből szintén Affleck írta a forgatókönyvet; a két bostoni születésű alkotónak ez már a második közös filmje a Hideg nyomon után.

Amit a világnak adsz, azt vissza is kapod, de nem úgy, ahogy számítanál rá – de az ilyen atyai tanácsokat nem szokás megfogadni Joe Coughlinnak. Az első világháborús veterán hiába a bostoni rendőrség egyik köztiszteletben álló vezetőjének a fia, inkább a törvényen kívüli életet választotta. Joe azonban nem igazán rosszfiú. Legalábbis nem annyira rossz, amennyire lennie kéne az általa választott életben. Nem hajlandó gengszterekkel együttműködni, van igazságérzete, de ez jó szívével együtt ellene dolgozik: sebezhető üzleti ügyekben és a szerelemben is.

Joe kockázatos utat választ, amely ellentmond neveltetésének és saját erkölcsi törvényeinek. Maga mögött hagyja a hideg bostoni telet és csapatával együtt Tampában forrósítja fel a kedélyeket. Bár a bosszú édesebbnek tűnik, mint a melasz az általa csempészett rumban, de Joe megtanulja, hogy mindennek ára van.

IC Press

Írj véleményt:

A következő HTML tags and attributumokat használhatod: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>