A szellemirtók színre lépnek

Mi késztethet egy jó csomó embert arra, hogy khakiszínű egyenruhában, otthon gyártott protonvetőkkel a kézben masírozzon fel-alá a Hollywood Boulvard-on? Természetesen a Szellemirtók.

32 évvel az eredeti, legendás vígjáték után végre lezajlott az új film premierje, méghozzá ott, ahol a legnagyobb mozis ünnepekre szokott sor kerülni, a TLC Chinese Theaterben, és a kordonon kívül nagyon sok rajongó ünnepelte meg az eseményt.

– A Szellemirtók igazi legenda, még szép, hogy mindenki félti – nyilatkozott Paul Feig, aki korábban A kém és a Női szervek rendezőjeként aratott nagy sikert. – Én azzal tudtam a leginkább kifejezni tiszteletemet az eredeti és rajongói iránt, hogy a lehető legviccesebb emberekkel csináltam meg az új változatot. Szerintem, sikerült.
És a biztonság kedvéért azért bevonta a régieket is: az eredeti vígjáték fontosabb szereplői közül szinte az összes felbukkan most is. Játszik a filmben Bill Murray, Sigourney Weaver, Dan Aykroyd, Ernie Hudson, Annie Potts, sőt, a két évvel ezelőtt meghalt Harold Ramis-t is sikerül megidézni. Mivel ez a film nem folytatás, a régiek nem az eredeti figurájukat játsszák: mind új figurát, új lehetőséget és hozzá új poénokat kaptak.
A Variety beszámolója szerint a premier nemcsak a rajongókat győzte meg; a feminista mozgalom néhány fontos szereplője is részt vett az eseményen, hogy kifejezze egyetértését. Jó, hogy ismét bebizonyosodott: a nők is meg tudják csinálni azt, amit régen a férfiakra bíztak. Ha kell, nagyon viccesek. Ha kell, szellemeket irtanak.

IC Press

Írj véleményt:

A következő HTML tags and attributumokat használhatod: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>