Nagy bumm a fesztiválon

Akit érdekelnek az animációs filmek, az a nyarat Annencyben kezdi. A francia kisvárosban a hatvanas évek közepe óta szerveznek animáiós fesztivált, és mára az esemény a műfaj legnagyobb ünnepévé vált: a szervezők idén 230 filmet válogattak be a különféle versenykategóriákba, de összesen 83 országból érkezett vagy 800 filmet vetítenek 9 moziban és 4 szabadtéri helyszínen, és a szakma összes fontos alkotója összegyűlik itt.

Szinte természetes, hogy a világ egyik legnépszerűbb animációs filmje a világ legnagyobb animációs fesztiválján mutatkozzon be. Azok, akik befértek a zsúfolásig megtelt vetítőterembe kedden a világon elsőként 20 percet (kilenc részt) láthattak a Jégkorszak – A nagy bumm-ból. A teljes film premierjére vasárnap, a Sidney Film Fesztiválon kerül sor – ami azért tökéletes választás, mert a film főhősét, az őslajhárt (magyarul Geszti Péter hangjával) éppen Sidneynek hívják.

Jegkorszak5_1000x1443_Makkhasadás_online_6E

A nézőközönség nyíltsziní tapssal fogadta Motkány újabb epizódjait, a legsikeresebbnek az tűnt, amikor a makkját üldöző mókuspatkány (akinek a hangját egyébként a film alkotója, Chris Wedge adja) egy űrhajón véletlenül ide-oda csavargatja a gravitáció-szabályozót, és néha pihekönnyűvé, néha ólomsúlyúvá válik.
Amikor a vetítés és a hosszú taps után a közönségből valaki megkérdezte, lesz egy még egy rész, a producer, Lori Forte ezt válaszolta: “Ha úgy tapasztaljuk, hogy a közönség igényli, készen állunk. Van még egy pár ötletünk hozzá…”

IC Press

Írj véleményt:

A következő HTML tags and attributumokat használhatod: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>