Tarzan igazi

Arra a kérdésre, hogy mi a Tarzan, mindenki azt vágja rá: látványos, izgalmas, különleges mese. Vad és egzotikus történet, de a valósághoz nincs köze. A Tarzan legendája arról szól, hogy az emberszabású majmok közt nevelkedett gróf vagy évtizednyi londoni élet után tér vissza a dzsungelbe, egy titkos diplomáciai feladat végrehajtására, és ahogy egyre vadabb kalandokba keveredik, a vadállat is egyre jobban előtör belőle… szemkápráztató sztori, de természetesen kitaláció.

És nem: a Tarzan legendája egyik szereplője, akit Samuel L. Jackson játszik, valóban élt, valóban járt az afrikai Kongó-vidéken… és valóban nem volt békés ember.
George Washington Williams 14 évesen jelentkezett a hadseregbe, hogy harcolhasson az amerikai polgárháborúban, utána Mexikóban a forradalmárok oldalán fogott fegyvert, majd az indiánok ellen harcolt, és még csak 21 volt, amikor megsebesült, leszerelt, és az Egyesült Államok egyik első afro-amerikai diplomása lett, de lelkészként, újságíróként és jogászként is dolgozott.

– Őrült történet a Tarzané, és mi mindent igyekeztünk kihozni belőle, ami látványban és kalandban lehetséges – nyilatkozta erről Samuel L. Jackson. – De jó volt tudnom, hogy akit én játszom, az valóban járt a Kongónál, és tényleg szembeszállt a rabszolga-kereskedőkkel. Ha a moziból kifelé jövet néhány ember előveszi a telefonját, és rákeres a nevére… az meg a ráadás.

IC Press

Írj véleményt:

A következő HTML tags and attributumokat használhatod: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>