Terroristák mindenhol

Támadás a Fehér Ház ellen 2. - London ostroma

Már megint megtámadják a Fehér házat. Igaz, most Londonban. Akinek tetszett az első rész, valószínű, hogy a második epizód is be fog neki jönni.

A mozizás előtt elkövettem egy hibát: elolvastam egy kritikát, ami szerint a VHS korszak akciófilmjeit is alulmúlja a London ostroma. Az írás alapján néztem a filmet – és ez bizony hatással volt a mozizás élményére.

Támadás a Fehér Ház ellen 2. - London ostroma

Támadás a Fehér Ház ellen 2. – London ostroma

A történet akár meg is történhetne, de azért elég furcsa volt számomra. Főleg azért, mert ha eljátszunk azzal a gondolattal, hogy a brit miniszterelnököt egy terrorista szervezet előre megfontolt szándékkal megöli, és a temetésre érkező állam és kormányfőket ezáltal akarják likvidálni. Hát mit ne mondjak. Rémisztő így első körben. Na és persze az is, hogy az angol rendőrség több mint a fele – főleg azok, akik a biztonsági intézkedésre felügyelnek – terrorista. Komolyan mondom lassan egy rendőrben sem lehet bízni.
Na a másik, ami egy kicsit kivágta a biztosítékot, hogy persze az amerikai elnök testőre, akit Gerard Butler alakít – hasonlóan az első részben – szinte egyedül kivégzi az egész terrorista csoportot. Ja! És persze, csak az amerikai elnök, alias Aaron Eckhart éli túl az egész támadást. Erre szokták mondani, hogy már megint az amcsik mentik meg a világot… Na jó, inkább nekik és a hazafias érzelmeiknek szól ez a film.

Támadás a Fehér Ház ellen 2. - London ostroma

Támadás a Fehér Ház ellen 2. – London ostroma

Azért pozitívumot is mondjak a filmről: szépen megcsinálták London felrobbantását és a Morgan Freeman is jól játssza a szerepét. Igaz Ő az egyik kedvenc filmszínészem, így egy kicsit elfogult vagyok vele szemben.
Egy szónak is száz a vége: Ha úgy ülsz be a filmre, hogy nem figyelsz a legapróbb részletekre, akkor jól tudsz rajta szórakozni, de ettől még csak egyszer nézhető film.

Írj véleményt:

A következő HTML tags and attributumokat használhatod: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>